De geheime bewaartips van kaasaffineurs Van Tricht

“Op zoek gaan in heel Europa en zelfs daarbuiten naar ambachtelijke kazen en ze daarna begeleiden tijdens de rijping is ons vak. Maar er komt veel meer bij kijken: klanten adviseren om een mooi assortiment samen te stellen, mee helpen de juiste kaas te kiezen voor recepten, ...

Een vraag die we veel krijgen is hoe de kazen het beste te bewaren. Het was dan ook een leuke uitdaging toen we de kans kregen om mee de perfecte kaasdoos te ontwikkelen. Het resultaat van deze kaasdoos is dat je de kazen langer kan bewaren en ook veel minder geuroverlast zal hebben in je koelkast.”

Een van de meest gestelde vragen is hoe je kaas nu best bewaart.

FREDERIC VAN TRICHT, KAASAFFINEURS VAN TRICHT

 

Lekkere kazen op de correcte manier bewaren

  1. Kazen neem je best een uurtje op voorhand uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen en zo al hun smaken en aroma’s kunnen vrijgeven.
  2. Om de verschillende types kaas van elkaar te scheiden, zijn er in de kaasdoos verschillende tussenschotjes voorzien. Je kan ze zelfs verplaatsen naar gelang de grootte van het stuk kaas. Het voordeel hiervan is dat de kazen niet tegen elkaar liggen en elkaar dus niet kunnen beïnvloeden.
  3. Kazen bevatten veel vocht. Een teveel aan vocht zorgt voor bittere, onaangename smaken. Leg dus onderaan de doos een stukje keukenpapier of wat rijst om zo het overtollige vocht op te vangen.
  4. Tot slot draai je de kaas best eens om de 2 à 3 dagen. Zo worden ze perfect bewaard.

Ontdek de Specialty Cheese Box

Shop the new colours

You can use this element to add a quote, content...